Ceremonieel huwelijk / huwelijk buitenland

Ceremonieel huwelijk / huwelijk buitenland 2018-12-17T21:46:05+00:00

Ceremonieel huwelijk

Een ceremonieel huwelijk is geen formele huwelijksvoltrekking en er bestaan geen vaste regels.
De ceremonie verloopt wel volgens een aantal vaste onderdelen, zoals de speech, een ja-woord, ringen en handtekeningen, maar de exacte invulling kan volledig zelf bepaald worden. Meestal heeft het burgerlijk huwelijk al plaatsgevonden op een eerdere datum, al dan niet gratis. Bij een ceremonieel huwelijk ben ik niet een officiële trouwambtenaar maar leid ik de huwelijksceremonie als ceremoniespreker.

Waarom een ceremonieel huwelijk?

Een ceremonieel huwelijk heeft als groot voordeel dat er geen beperkingen zijn. Alles met betrekking tot de ceremonie is mogelijk en kan ingevuld worden zoals jullie dat als bruidspaar wensen. Denk daarbij aan de locatie, de setting, het tijdstip, de tijdsduur, het aantal getuigen, aantal gastsprekers, muziek etc. Ik heb al zoveel meegemaakt en deel leuke ideeën graag met jullie.

Huwelijk in het buitenland

Denken jullie er over om te trouwen in het buitenland? Dat kan uiteraard en voor velen is dit een droom die uitkomt. Bedenk wel dat er bij een huwelijk in het buitenland veel meer komt kijken. Zo kunnen de vereisten, de wetten en regels voor een huwelijksvoltrekking heel anders zijn dan in Nederland. Een uiterst zorgvuldige voorbereiding is dan ook een vereiste. Ingewikkeld? Nee hoor, ik vertel jullie graag wat er geregeld moet worden.

Een andere optie is een ceremonieel huwelijk in het buitenland. Deze ceremonie vergt geen officiële, wettelijke voorbereidingen. Nadat het burgerlijk huwelijk al op een eerdere datum in Nederland heeft plaatsgevonden, kan een ceremonieel huwelijk op ieder moment in het buitenland plaatsvinden. De mogelijkheden zijn ook in het buitenland talrijk. Willen jullie weten wat er bij een ceremonieel huwelijk in het buitenland komt kijken en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot de ceremonie? Ik begeleid jullie graag op deze ‘oriëntatiereis’ en reis vervolgens met alle liefde mee naar het ja-(w)oord.